Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ με Σλούκα στο 3.20 για την επικράτηση.

Ώρα για την επιστροφή σε νίκες του τριφυλλιού με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις στη Stoiximan! Ανάλυση και προγνωστικά.

Τα πράγματα δεν κύλησαν καλά για τον Παναθηναϊκό στην Πόλη και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Η ελληνική ομάδα δεν προέβαλε καμία αντίσταση χάνοντας νωρίς την επαφή με το σκορ και αυτό ήταν που ενόχλησε περισσότερο. Η Φενέρ επέβαλε τα θέλω της, κέρδισε πλήρως τις προσωπικές μονομαχίες και προσάρμοσε γρήγορα την επιθετική της λειτουργία στις αδυναμίες του συνόλου του Αταμάν, καθαρίζοντας εύκολα την υπόθεση νίκη.

Μια απαραίτητη προσαρμογή

Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός στερείται μεγέθους στην περιφερειακή του γραμμή. Με τους Παπαπέτρου και Μήτογλου εκτός, η γκάμα σχημάτων των πρασίνων είναι σημαντικά μικρότερη αναφορικά πάντα με την ικανότητα τους να παίξουν με το μέγεθος και την ταχύτητα στις διάφορες πεντάδες που χρησιμοποιούν, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά καταστάσεις διαφορετικής φύσεως.

Το «τριφύλλι» χρειάζεται μέγεθος και δύναμη στη θέση «3» παρότι η κακή εικόνα του Βιλντόζα μέχρι τώρα ωθεί τους υπεύθυνους να κοιτάζουν και περιπτώσεις scoring guards στην αγορά. Τα περιφερειακά σχήματα στα οποία ως επί το πλείστον βασίζεται ο κόουτς Αταμάν υστερούν σε δύναμη, μέγεθος και δεν διαθέτουν το απαραίτητο αμυντικό φίλτρο. Αυτό σε μια τόσο φυσική λίγκα όπως η Euroleague μπορεί να αποβεί καταδικαστικό.

Το πρόβλημα του Παπαπέτρου στερεί από τους πράσινους έναν μεγάλο κορμί στη θέση «3» και εκεί θα χρειαστεί είτε προσθήκη, είτε προσαρμογή για να μη βρίσκεται από την πρώτη πάσα η άμυνα του Παναθηναϊκού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προσπαθώντας να καλύψει mismatches, μειονεκτώντας συνεχώς σε επίπεδο μεγέθους. Είδαμε όλοι πως χρησιμοποίησε ο κόουτς Ιτούδης τον (δυνατό και εξαιρετικό πασέρ) Πιέρ στο παιχνίδι της Πόλης ενώ ας μη ξεχνάμε ότι η Μακάμπι έχει στις τάξεις έναν επίσης πολύ δυναμικό SF όπως ο Μπόνζι Κόλσον, για τον οποίον θα ενεργοποιήσει δράσεις στο χαμηλό ποστ.

Με την επιστροφή του Μήτογλου, η προσαρμογή αυτή που περιγράφουμε μπορεί να είναι η μετακίνηση των Μαντζούκα και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στη θέση «3» για ορισμένα λεπτά. Και οι δύο έχουν το μέγεθος, το μήκος και την αθλητικότητα για να κλειδώσουν το low post απέναντι σε μεγάλα κορμιά (Big SF) αλλά και το αποτελεσματικό στατικό τρίποντο για να υποστηρίξουν την επίθεση στο μισό γήπεδο.

Οι πράσινοι σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να διαφοροποιήσουν λίγο τις επιθετικές τους καταστάσεις μιας και θα έχουν έναν λιγότερο δημιουργό/παίχτη που μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ στην πεντάδα τους όμως θα ενισχυθούν σε τομείς όπως το ριμπάουντ και η άμυνα και κυρίως θα μπορέσουν να παίξουν πιο ισορροπημένα (two-way προφίλ), ελέγχοντας τον ρυθμό όποτε χρειαστεί. Κάπως έτσι θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα πιο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αναδειχθεί το ταλέντο των γκαρντ τους. Μένει να δούμε εάν ο κόουτς Αταμάν (επιδιώκει το γρήγορο μπάσκετ και αρέσκεται σε χαμηλά σχήματα με τρεις παίκτες που μπορούν να παίξουν με τη μπάλα, να επιτεθούν και να δημιουργήσουν) ο οποίος έχει τελείως διαφορετική οπτική για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, θα επενδύσει σε αυτήν τη λύση. Ίσως, το ίδιο το παιχνίδι τον αναγκάσει να στραφεί εκεί.

Το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Stoiximan

Η Μακάμπι

Είναι πολύ λογικό η Μακάμπι να έχει επηρεαστεί σημαντικά από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της. Ο πόλεμος παράγει φρίκη και ανασφάλεια σε όλους τους εμπλεκόμενους και οι επαγγελματίες αθλητές δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον κανόνα αυτόν. Όπως γίνεται κατανοητό, οι παίκτες της Μακάμπι δεν είναι προσηλωμένοι στον αγωνιστικό στόχο και είναι αρκετά δύσκολο να πιάσουν το απαιτούμενο πνευματικό status για να μπουν στο γήπεδο και να καταθέσουν αυτό που πρέπει.

Στη Βαλένθια η ομάδα του Κάτας δεν είχε τη συνήθη ενέργεια, έχασε αρκετές προσωπικές μονομαχίες και παρά την πολύ καλή βραδιά του Μπόνζι Κόλσον ηττήθηκε από τις «νυχτερίδες». Ο Αμερικανός φόργουορντ προσπάθησε να καλύψει το παραγωγικό κενό του Μπάλντγουιν όμως η στείρα βραδιά του ηγέτη της Μακάμπι, Λορένζο Μπράουν (3/12 σουτ, 11 τελικές πάσες για 7 όμως λάθη) μείωσε σημαντικά τις πιθανότητες των Ισραηλινών για κάτι καλό. Συνολικά η Μακάμπι δεν πήρε καθόλου βοήθεια επιθετικά από τους υπόλοιπους παίκτες και αυτό θα προσπαθήσει να αλλάξει ο Οντέντ Κάτας στο ματς του ΟΑΚΑ. Πρόκειται άλλωστε για ένα σύνολο που αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ και τρέχει εξαιρετικές συνεργασίες στο επιθετικό κομμάτι

Oι Ισραηλινοί έχουν πλούσιο φυσικό/αθλητικό πακέτο αλλά και αδυναμίες. Ο Κάτας ξεκινάει τον Αντόνιους Κλιβελαντ στο «2» πλέον και ελπίζει στην παραγωγική ώθηση που μπορεί να δώσει ο Ντι Μπαρτολομέο από τον πάγκο (δεν έγινε κάτι τέτοιο στη La Fonteta) για να καλύψει το κενό του Μπάλντγουιν. Πιθανόν θα παίξει και στη θέση «2» τον Μπράουν κάποια λεπτά, με τον Μπλατ στο «1» ενώ θα πρέπει να περιμένουμε πως θα ακουμπήσει στους ψηλούς του, επιτιθέμενος με Pick & Roll-δράσεις και κοψίματα προς το καλάθι. Δυνατά κορμιά όπως ο Ριβέρο και ο Σόρκιν μπορούν να κάνουν ζημιά στην ελληνική ρακέτα.

Η Μακάμπι στο ξεκίνημα της σεζόν έχει ένα πολύ συγκεκριμένο μειονέκτημα. Ενώ λοιπόν -δεδομένης της φυσικής/αθλητικής της ικανότητας- έχει δείξει καλή εικόνα αμυνόμενη στο μισό γήπεδο (ειδικά σε καταστάσεις καθαρού ένας εναντίον ενός), υστερεί πολύ στο αμυντικό transition. Ο Παναθηναϊκός θα στοχεύσει σε αυτό το κομμάτι. Στο μυαλό του κόουτς Αταμάν άλλωστε, το σύνολο αυτό κατασκευάστηκε στην κατεύθυνση του να παράγει σε πρώτο και δεύτερο χρόνο στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι σαφές ότι θέλει να ανεβάσει το τέμπο και θα δουλέψει σε αυτήν την κατεύθυνση μέχρι να το καταφέρει. Στην παρούσα φάση χρειάζεται το «ξύπνημα» του Λούκα Βιλντόζα (7.7 πόντοι με 20% στα τρίποντα και 3.7 ασίστ για 2.3 λάθη στα τρία πρώτα ματς) ο οποίος πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να γεμίσει τον ρόλο του leading guard σε ένα τέτοιο σύνολο. Η αξία του είναι δεδομένη άλλωστε.

Οι πράσινοι επίσης οφείλουν να είναι προσεκτικοί στις μεταβιβάσεις τους και στην προστασία της μπάλας γενικότερα καθώς δείχνουν έντονη ροπή στο λάθος. Η Μακάμπι είναι ομάδα που παράγει deflections και θα εκμεταλλευτεί κάθε αδράνεια για να τρέξει και να παράγει σκορ στο ανοιχτό γήπεδο. Οι Ισραηλινοί έχουν τη δεύτερη καλύτερη αναλογία Ασίστ/Λαθών (1.8) στη διοργάνωση μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο γήπεδο του και χρειάζεται πολύ τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως και η Μακάμπι, έρχεται από μια εκτός έδρας ήττα και θα προσπαθήσει με τη βοήθεια του κόσμου του να προστατέψει την έδρα του. Σε αυτήν την περίοδο που η ομάδα χτίζει το παιχνίδι της, είναι εξόχως σημαντικό να παίρνει τέτοιες νίκες ακόμα και όταν δεν αποδίδει καλά. Οι Ισραηλινοί έχουν τα προβλήματα τους όμως υπερτερούν σε συνοχή, συνεργασίες και αθλητική ικανότητα. Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να καταθέσουν αρκετή ενέργεια και να προσαρμοστούν στο physicality και στο μέγεθος του αντιπάλου με τα κατάλληλα σχήματα για να επιβληθούν. Δεν θα είναι εύκολο αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η νίκη είναι αναγκαία για τον Παναθηναϊκό.

Bet Builder με Χάντικαπ Παναθηναϊκός -3.5 και Πόντοι Over 154.5 σε απόδοση 2.47 στη Stoiximan

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα & με ασφάλεια.

Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Betshop.gr

Betshop.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

To Thelw novibet skin 350x1000 L

To Thelw novibet skin 350x1000 R