Ice Hockey

Οδηγός στοιχήματος ice hockey

Το χόκεϊ επί πάγου είναι ένα γρήγορο και φυσικό άθλημα που είναι δημοφιλές στον Καναδά, την Ευρώπη, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χόκεϊ επί πάγου είναι το επίσημο εθνικό χειμερινό άθλημα του Καναδά και το δημοφιλέστερο χειμερινό άθλημα στη Λευκορωσία, την Κροατία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Λετονία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία,

Το χόκεϊ επί πάγου προήλθε από το Ηνωμένο Βασίλειο(στα τέλη του 17ου αιώνα), αλλά η ιδέα των παιχνιδιών με ράβδο και μπάλα χρονολογείται πριν από χιλιάδες χρόνια.

Το χόκεϊ επί πάγου εξήχθη στη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια αποικιοποίησης και η σύγχρονη έκδοση χόκεϊ επί πάγου αναπτύχθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το Μόντρεαλ θεωρείται η γενέτειρα του σύγχρονου οργανωμένου χόκεϊ επί πάγου με την πόλη να φιλοξενεί το πρώτο παιχνίδι σε κλειστό γήπεδο χόκεϋ το 1875.

Το μήκος του παγοδρομίου και η χρήση μιας ράβδου σε αυτό το παιχνίδι επιβιώνει μέχρι σήμερα. Το Κύπελλο Stanley απονεμήθηκε για πρώτη φορά στον καναδικό ερασιτέχνη πρωταθλητή το 1893 ενώ το επαγγελματικό χόκεϊ επί πάγου ξεκίνησε γύρω στο 1900.

Η International Ice Hockey Federation (IIHF) είναι το όργανο διοίκησης για το διεθνές χόκεϊ επί πάγου, που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση διεθνών πρωταθλημάτων και τη διατήρηση της παγκόσμιας κατάταξης IIHF. Υπάρχουν ομοσπονδίες χόκεϊ επί πάγου σε 76 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το άθλημα είναι χόκεϊ  στον πάγο, παίζεται συνήθως σε ένα παγοδρόμιο όπου δύο ομάδες χρησιμοποιούν μπαστούνια για να ωθήσουν/χτυπήσουν ένα puck (το λέμε και μπάλα για ευκολία) από λάστιχο στο δίχτυ του αντιπάλου τους για να κερδίσουν πόντους. Οι ομάδες αποτελούνται από έξι παίκτες με έναν τερματοφύλακα και πέντε παίκτες εκτός γηπέδου που είναι οι αναπληρωματικοί.

Στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις σκανδιναβικές χώρες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες το άθλημα είναι γνωστό απλώς ως χόκεϊ. Σε χώρες που παίζουν κυρίως χόκεϊ σε γήπεδα με άλογα και αναβάτες, το όνομα χόκεϊ επί πάγου χρησιμοποιείται για τη διαφοροποίηση μεταξύ των δύο αθλημάτων.

Ένα δημοφιλές σημείο του χόκεϊ επί πάγου αντρών είναι το «body checking», που επιτρέπει στους παίκτες να χρησιμοποιήσουν τον ώμο ή το ισχίο για να χτυπήσουν έναν αντίπαλο που έχει το puck ή όταν κάποιος παίκτης τον αγγίζει περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Το Fights είναι μια άλλη δημοφιλής πτυχή του χόκεϋ επί πάγου ανδρών. Παρόλο που απαγορεύεται στους κανόνες, είναι ένα συχνό φαινόμενο που προσελκύει κριτική, αλλά και προσθέτει στο θέαμα για το πλήθος. Οι μάχες είναι ανεπίσημα επιδοκιμασμένες σε επαγγελματικό επίπεδο στη Βόρεια Αμερική.

Το χόκεϊ επί πάγου έπαιξε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους Θερινούς Ολυμπιακούς του 1920. Από τα 69 μετάλλια που απονεμήθηκαν στον διαγωνισμό ανδρών χόκεϋ επί πάγου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόνο έξι μετάλλια δεν απονεμήθηκαν σε χώρες γνωστές ως "Big Six": Καναδάς, Τσεχία, Φινλανδία, Ρωσία, Σουηδία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλοι διεθνείς αγώνες χόκεϊ επί πάγου περιλαμβάνουν το Ice Hockey World Championships, The World Cup of Hockey, North America's National Hockey League (NHL).

Το πρωτάθλημα NHL της Βόρειας Αμερικής είναι το υψηλότερο επίπεδο για το χόκεϊ επί πάγου στον κόσμο.

Οι ομάδες NHL που πληρούν τις προϋποθέσεις για πλέι-οφ κάθε εποχή ανταγωνίζονται για το Stanley Cup το οποίο είναι το παλαιότερο επαγγελματικό αθλητικό τρόπαιο στη Βόρεια Αμερική. Το Kontinental Hockey League (KHL) είναι το υψηλότερο πρωτάθλημα στη Ρωσία και το μεγαλύτερο της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι όροι στοιχημάτων του NHL

  • Money Line - αυτός είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται σε όλα τα αμερικανικά αθλήματα που σημαίνει «Να κερδίσει». Ουσιαστικά για να μην μπερδεύεστε επιλέγετε νικητή αγώνα….
  •  Puck Line - η γραμμή εκτέλεσης λειτουργεί όπως τα μειονεκτήματα στα ποδοσφαιρικά στοιχήματα π.χ. LA Kings -1,5 @ Boston Bruins + 1,5. Έτσι, με αυτή τη γραμμή 1,5, η Boston Bruins πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι εντελώς ή να χάσει με 1,5 τρεξίματα ή λιγότερα (δύο ή λιγότερα στην πραγματικότητα) για να καλύψει το spread και για να κερδίσει το στοίχημά σας. Εάν κερδίσουν οι LA Kings, πρέπει να το κάνουν με 1,5 ή περισσότερα τέρματα (δύο ή περισσότερα στην πραγματικότητα) για να κερδίσει το στοίχημά σας. Εάν το περιθώριο έχει οριστεί σε ακέραιο αριθμό π.χ. LA Kings -1 @ Boston Bruins + 1 και η ομάδα σας κερδίζει / χάνει από αυτόν τον ακριβή αριθμό τρεχουσών διαδρομών, τότε το στοίχημά σας θεωρείται ισόπαλο και το ποντάρισμά σας θα επιστραφεί.
  • Alternative Puck Line - το ίδιο με το παραπάνω αλλά αλλάζουμε την τυπική γραμμή εκτέλεσης σε διαφορετικό αριθμό διαδρομών. Δεν υπάρχουν πολλές στοιχηματικές πλατφόρμες που προσφέρουν αυτή την αγορά, αλλά η bet365 για παράδειγμα την έχει.
  • Game Totals - ο συνολικός αριθμός των γκολ που σημειώνονται στο παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Αυτό το στοίχημα λειτουργεί ακριβώς όπως το ποδόσφαιρο. Π.χ. LA Kings @ Boston Bruins - over / under από 5,5 γκολ σημαίνει ότι χρειαζόμαστε 6 ή περισσότερα γκολ για να κερδίσουμε τα Overs και 5 ή λιγότερα γκολ για να κερδίσουμε τα Unders. Όπως και με τη puck line, αν το συνολικό παιχνίδι είναι ένας ολόκληρος αριθμός π.χ. 5 και τα συνολικά γκολ που σημειώνονται είναι 5, τότε το στοίχημά σας θεωρείται ισόπαλο και επιστρέφεται το ποντάρισμά σας.
  • Alternative Game Totals - τα ίδια με τα προηγούμενα, αλλά με διαφορετικό αριθμό γκολ. Παρέχεται από τη bet365 μέχρι 10 διαδρομές από τις δύο πλευρές του Over / Under.
  • Parlay - ένα parlay είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς για παρολί.

Ελπίζουμε να απολαύσετε τις συμβουλές στοιχημάτων NHL μιας και ο στόχος μας στο diavolakos.net είναι να παρέχουμε δωρεάν προβλέψεις κάθε εβδομάδα.

Θα σας παρακαλέσουμε να θυμάστε πάντα πως παίζουμε για το ταμείο αλλά το στοίχημα είναι και παιχνίδι διασκέδασης…

Να παίζετε με υπευθυνότητα και να απολαύσετε την παρακολούθηση των αγώνων.

Καλή τύχη!

ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. | Η συμμετοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. | Η συχνή συμμετοχή ενέχει κινδύνους εθισμού και απώλειας περιουσίας. | Γραμμή στήριξης: 1114

Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

To Thelw novibet skin 350x1000 L

To Thelw novibet skin 350x1000 R