Stoiximan: Mε Γουόκαπ στο 3.55 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Παρτίζαν!

Τα τρίποντα του γκαρντ του Ολυμπιακού σε Super Ενισχυμένη Απόδοση. Ανάλυση και προγνωστικά.

Ερωτηματικά, σκαμπανεβάσματα, αγωνιστικός βηματισμός στο σκοτάδι. Αυτός είναι ο Οκτώβριος. Οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας προσπαθούν να δημιουργήσουν την κατάλληλη συνθήκη (rotation, επιθετικές δράσεις και αμυντικές καταστάσεις) ώστε να μπουν στη διαδικασία σταδιακής ανάπτυξης του παιχνιδιού τους. Το γήπεδο έχει όλες τις απαντήσεις. Και κάθε αναμέτρηση σε αυτό το επίπεδο, αποτελεί και ένα μεγάλο τεστ.

Ο Ολυμπιακός είχε μια άσχημη βραδιά στο Μιλάνο όπου παρουσίασε παθογένειες αντίστοιχες με αυτές που είδαμε στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα. Η Αρμάνι αμύνθηκε με παρόμοια (με αυτήν των Καταλανών) στόχευση απενεργοποιώντας την ελληνική κυκλοφορία της μπάλας, κατάσταση η οποία όσο κυλούσε ο χρόνος έπληξε το μυαλό των ερυθρολεύκων.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ανταγωνιστική για ένα μεγάλο διάστημα όμως υπό αυτό το καθεστώς που είχε διαμορφωθεί (και περιγράψαμε παραπάνω) δεν μπόρεσε να ακολουθήσει έναν αντίπαλο με περισσότερες λύσεις και επιθετικό ταλέντο. Από ένα σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ήταν στατικός και μονοδιάστατος, ψάχνοντας αποκλειστικά τον Μιλουτίνοφ ενώ δεν απειλούσε καθόλου με τους περιφερειακούς του. Η αποβολή του Κάνααν επιδείνωσε την εικόνα. Όπως λοιπόν και στην αναμέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας, οι Πειραιώτες έδειξαν να υπολείπονται σε ταλέντο όταν η αντίπαλη άμυνα τους ανάγκασε να ψάξουν τους πόντους τους μέσα από καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Είναι ενθαρρυντικό ότι αυτό μπορεί να αλλάξει (θα το δούμε εν ευθέτω χρόνο σε ποιον βαθμό) με την επιστροφή των δύο πιο ικανών «1on1» παικτών τους (Γκος, ΜακΚίσικ).

Ποιο στυλ θα επικρατήσει;

Η Παρτίζαν έχει τα δικά της προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι αντίστοιχης φύσεως με αυτά που αντιμετώπισε πέρυσι στο ίδιο χρονικό διάστημα και η παρουσία του Ζοτς στο τιμόνι λειτουργεί καταπραϋντικά δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν πως η ομάδα κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα πιάσει τα απαιτούμενα αγωνιστικά standards.

Oι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να καταβάλλουν την αντίσταση της Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης, χάνοντας καθαρά με 83-92 από μια ομάδα που παρουσίασε πολύ ισορροπημένο μπάσκετ από την αρχή του αγώνα. Το σύνολο του Ομπράντοβιτς δεν μπόρεσε να δώσει stops στα μετόπισθεν και να πλήξει την ανάπτυξη της ισπανικής ομάδας η οποία κυκλοφόρησε υποδειγματικά τη μπάλα και το πιστώθηκε στην αποτελεσματικότητα της περιφερειακής της εκτέλεσης. Σημειώστε ότι η βασική πεντάδα της Μπαρτσελόνα έγραψε 22 τελικές πάσες για μόλις τρία λάθη ενώ οι Καταλανοί συνολικά σούταραν με 40.6% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Το βασικό πρόβλημα της Παρτίζαν –όπως γίνεται κατανοητό- αφορά το αμυντικό κομμάτι. Ειδικά σε καταστάσεις αμυντικού τρανζίσιον η ομάδα του Βελιγραδίου είναι αρκετά αδύναμη και αυτό είναι κάτι που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι, ξεκινώντας όμως από τη δική τους άμυνα.

LIVE STREAMING* όλοι οι αγώνες της Ευρωλίγκας στην Stoiximan!

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η Παρτίζαν είναι ομάδα με σπουδαίες παραγωγικές δυνατότητες. Σε αυτό το σημείο της σεζόν προσπαθεί να τοποθετήσει όλα τα κομμάτια στο παζλ της επίθεσης της, με τον βετεράνο Τζέιμς Νάναλι να έχει βγει μπροστά για να καλύψει το μέτριο ξεκίνημα του Κέβιν Πάντερ. Οι Σέρβοι είναι πληθωρικοί, έχουν μέσα-έξω παιχνίδι, ψηλούς που συνδυάζουν δύναμη και ευελιξία (Smailagic-LeDay) όντας ικανοί να παράγουν σκορ με διαφορετικούς τρόπους (με τη μπάλα κάτω, με πλάτη, μέσα από ball screens, με περιφερειακή εκτέλεση) και δουλεύουν σωστά την έξτρα πάσα. Βασικός στόχος του Ολυμπιακού θα είναι να τους κρατήσει χαμηλά, κάνοντας ένα υψηλού επιπέδου αμυντικό παιχνίδι, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Απαιτείται ενέργεια, δύναμη και «νίκες» στο φυσικό κομμάτι και δη σε όρους προσωπικών μονομαχιών, επάνω στη μπάλα ή μακριά από αυτήν.

O Zοτς πιθανόν θα ξεκινήσει τον Κοπρίβιτσα επάνω στον Μιλουτίνοφ και τα γκαρντ των ερυθρολεύκων θα πρέπει να είναι έτοιμα να ευστοχήσουν στα σουτ που θα τους δοθούν μετά από ντρίμπλα μετά το σκριν στη μπάλα. Ενδεχόμενη επιστροφή του Ουίλιαμς-Γκος θα προσθέσει ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του κόουτς Μπαρτζώκα αναφορικά με την παραγωγική δυναμική της ομάδας σε αυτές τις καταστάσεις.

Οι γηπεδούχοι οφείλουν να είναι υπομονετικοί και να διαβάζουν σωστά την άμυνα, πηγαίνοντας την όσο πιο βαθιά γίνεται σε επίπεδο περιστροφών. Η Παρτίζαν είναι ακατέργαστη ακόμα σε αυτό το κομμάτι και όσο μια επίθεση μετακινεί την άμυνα των Σέρβων, αναγκάζοντας την να ενεργοποιήσει περισσότερα rotations, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας έχει. Είναι ζωτικής σημασίας λοιπόν για τον Ολυμπιακό να μπορέσει να κυκλοφορίσει τη μπάλα από πλευρά σε πλευρά, να ενεργοποιήσει «κοψίματα» προς το καλάθι και να χτυπήσει με δράσεις μακριά από τον χειριστή, κρατώντας τον εξαιρετικό Αβράμοβιτς εκτός τελικής αμυντικής συνεργασίας. Η παρουσία του διεθνούς Σέρβου PG στο κεφάλι της άμυνας της Παρτίζαν, έχει εκτοξεύσει τους δείκτες της στην αναχαίτιση PnR απέναντι στους κυρίως χειριστές της μπάλας.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να επιβάλλει το δικό του στυλ με στόχο να κατεβάσει στο πάτωμα τους επιθετικούς δείκτες των Σέρβων, κερδίζοντας τις μάχες στο φυσικό/ενεργειακό κομμάτι. Αυτή θα είναι η βάση στο τακτικό του πλάνο ώστε να φέρει την αναμέτρηση στο δικό του «αγωνιστικό γήπεδο», ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να παίξει ένα ματς 85-90 πόντων, στο οποίο δύσκολα -αυτήν την περίοδο τουλάχιστον- θα μπορέσει να ακολουθήσει την Παρτίζαν. Οι Σέρβοι έχουν συγκεκριμένες αδυναμίες (αμυντικά rotations και τρανζίσιον άμυνα) τις οποίες η ελληνική ομάδα μπορεί να πλήξει από το ξεκίνημα, παίρνοντας το επάνω χέρι στο παιχνίδι.

Bet Builder με Πόντοι Ολυμπιακός Over 76.5 και Χάντικαπ Ολυμπιακός -4.5 σε απόδοση 2.31 στη Stoiximan

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα & με ασφάλεια.

Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Betshop.gr

Betshop.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

To Thelw novibet skin 350x1000 L

To Thelw novibet skin 350x1000 R