Τελικός Σούπερ Καπ 2023: Μάχη γοήτρου

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» έρχεται νωρίς στη σεζόν με τους δύο αντιπάλους να βρίσκονται ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας.

Η αγωνία όμως για την τριβή μεταξύ τους είναι μεγάλη. Και το διακύβευμα ενός τίτλου προσδίδει ξεχωριστό γόητρο στη σημερινή μάχη.                                  

Οι δύο «αιώνιοι» πέρασαν εύκολα στον τελικό του φετινού Σούπερ Καπ και σήμερα το βράδυ θα παρακολουθήσουμε το πρώτο ντέρμπι μιας μεγάλης σεζόν που μόλις ξεκινά. Όπως είπαμε εχθές, αυτά τα παιχνίδια στα μάτια των προπονητών αποτελούν μέρος της προετοιμασίας των ομάδων. Είναι πολύ χρήσιμο να δουν τις αντιδράσεις των συνόλων τους υπό καθεστώς πίεσης για το αποτέλεσμα. Το πέπλο του μεγάλου ντέρμπι και το διακύβευμα του πρώτου τίτλου της χρονιάς όμως, δίνουν ξεχωριστό γόητρο στη μεγάλη αυτή μάχη. Το ανταγωνιστικό επίπεδο λοιπόν αναμένεται να είναι πολύ υψηλό.

Πάμε να δούμε μαζί τα δεδομένα σε κάθε πλευρά.

Πιο έτοιμος για ένα τέτοιο ματς  ο Ολυμπιακός

Στον ημιτελικό με το Περιστέρι ο Ολυμπιακός ικανοποίησε με την εμφάνιση του παρουσιάζοντας ένα καλό, για την εποχή, πρόσωπο. Ανέβασε τον ρυθμό της άμυνας του στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε την υπόθεση νίκη χωρίς να απειληθεί. Οι ερυθρόλευκοι μετέφεραν, κατευθείαν από πέρυσι , μερικά στοιχεία στη φετινή σεζόν με κυριότερο την κυκλοφορία της μπάλας. Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα στο κομμάτι αυτό θα αποτελέσει το βασικό τους όπλο στο μισό γήπεδο, μαζί με τις Post up-δράσεις για το δίδυμο Μιλουτίνοφ-Φαλ.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος πιστοποίησε με το «καλημέρα» αυτό που είχαμε υπογραμμίσει μετά την επιστροφή του στο λιμάνι. Ο κόσμος ίσως έχει υποτιμήσει  την παραγωγική του ικανότητα, όμως ο Αμερικανός είναι ένας καλός σκόρερ και έρχεται από μια σεζόν η οποία τον βοήθησε να ωριμάσει πολύ. Μαζί με τον Μιλουτίνοφ ήταν οι παίχτες που έκαναν τη διαφορά εχθές το απόγευμα στη Ρόδο για τους Πειραιώτες. Ο Σέρβος σέντερ ήταν κυρίαρχος σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα, η ικανότητα του στο επιθετικό ριμπάουντ θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό χαρτί στη παραγωγική προσπάθεια των πρωταθλητών Ελλάδας. Σημαντικός παράγοντας υποστήριξης (σε όρους spacing αλλά και στο επιθετικό transition) θα είναι η αποτελεσματικότητα του Κάνααν στην περιφερειακή εκτέλεση. Είναι ένας παίχτης που έχει το ψυχολογικό υπόβαθρο να βγει μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση.

Bet Builder με Isaiah Canaan Πόντοι 8+ και Nikola Milutinov Ριμπάουντ 8+ σε απόδοση 2.78 στη Stoiximan

Ο Ολυμπιακός θα πιέσει τα γκαρντ των πρασίνων, με την πιθανότητα σταδιακά να απλώσουν στο γήπεδο την άμυνα τους να μοιάζει υπαρκτή. Βέβαια η περιφερειακή γραμμή του αντιπάλου φέτος βρίσκεται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με την τελευταία διετία. Βασικός στόχος για την άμυνα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι η Pick & Roll συνεργασία μεταξύ του Σλούκα και του Ματίας Λεσόρ.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν τα γκαρντ για να παράγουν ένα καλό αμυντικό αποτέλεσμα στην άμυνα επάνω στη μπάλα και οι ψηλοί τους (παρά το μέγεθος) μπορούν να χαμηλώσουν και να παγώσουν στιγμιαία την ντρίμπλα του χειριστή. Βέβαια μιλάμε για τον Κώστα Σλούκα, έναν μάγο του Pick & Roll. Το δίδυμο Λεσόρ-Αντετοκούνμπο υπερτερεί σαφώς αθλητικά και θα χρειαστεί πολύ καλός συγχρονισμός από την άμυνα του Ολυμπιακού ώστε να χαλάσει η γραμμή επικοινωνίας στην επιθετική αυτή δράση του αντιπάλου.

«Συναισθηματική φόρτιση υπάρχει για τον Βεζένκοφ ο οποίος έφυγε για την Αμερική. Στην περίπτωση του Σλούκα, που πήγε στον μεγάλο μας αντίπαλο, συναισθηματικά δεν θα έχουμε πρόβλημα, αντίθετα θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο» δήλωσε ο κόουτς των ερυθρολεύκων.

Όπως καταλαβαίνετε ο ανταγωνισμός σήμερα το βράδυ,  θα χτυπήσει κόκκινο.

Περισσότερο ταλέντο  ο Παναθηναϊκός

Το «τριφύλλι» έχει να διαχειριστεί τα προβλήματα τραυματισμών δύο αθλητών που θα αποτελούσαν σημαντικά εργαλεία στη σημερινή προσπάθεια για τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Ο Ντίνος Μήτογλου (θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (αμφίβολη η συμμετοχή του) έδιναν άλλο βάθος στον Εργκίν Αταμάν σε επίπεδο σχημάτων και τακτικών επιλογών. Ο Τούρκος κόουτς εχθές άφησε εκτός του Μπαλτσερόφσκι με στόχο να εκτιμήσει την κατάσταση των Γκάι-Γκριγκόνις , βλέποντας τελικά τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κλέβει την παράσταση και να ανταποκρίνεται αρκετά καλά στον ρόλο του back up-σέντερ. Η εκτίμηση μας είναι ότι –με τον Μήτογλου εκτός- ο Μπαλτσερόφσκι  είναι απαραίτητος .

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε το επίπεδο της άμυνα του στην επανάληψη και έχτισε γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας απέναντι στον μαχητικό ΠΑΟΚ. Ο Λεσόρ ήταν εξαιρετικός όμως θα χρειαστεί βοήθεια σήμερα, έχοντας να αντιμετωπίσει δύο μεγαλύτερα κορμιά και παράλληλα σημαντικότερη φθορά. Η συνεργασία του με τον Κώστα Σλούκα στις ball screen-δράσεις αποτελεί τη βάση στην επιθετική ανάπτυξη των πρασίνων. Είναι πιθανό πάντως ο Εργκίν Αταμάν να δοκιμάσει ως σκρίνερ και τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ σε αυτές τις καταστάσεις για να εκμεταλλευτεί το μεγάλο αθλητικό του πλεονέκτημα απέναντι στους Πίτερς-Σίκμα. Κομβικό στοιχείο επίσης, ο τρόπος που θα βγάζει τη μπάλα ο Παναθηναϊκός από την Pick & Roll συνεργασία, σημαδεύοντας τον Γκάι ή τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Οι πράσινοι έχουν περισσότερο ατομικό ταλέντο από τον αντίπαλο αλλά αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα αρχικά καθώς πρέπει πρωτίστως να λύσουν σημαντικά ζητήματα στο αμυντικό κομμάτι και δη στο ματσάρισμα με τους ερυθρόλευκους. Η άμυνα στο low post και το ξεδίπλωμα των περιστροφών ώστε να αποτραπεί η περιφερειακή εκτέλεση από τους καλούς σουτέρ του αντιπάλου και να κατευθυνθεί η μπάλα σε λιγότερο επικίνδυνα χέρια, αποτελούν τους κυρίως αμυντικούς στόχους του Παναθηναϊκού. Το σύνολο του Αταμάν θα χρειαστεί έξτρα ενέργεια από το δίδυμο Καλαϊτζάκη-Μαντζούκα το οποίο οφείλει να μπει με τον κατάλληλο «φανατισμό» στα μετόπισθεν, κάνοντας πιο σκληρό το αμυντικό κέλυφος του «τριφυλλιού».

Πέραν της ηγετικής στόφας του Σλούκα, παίχτης-κλειδί  για τον Παναθηναϊκό θα είναι ο Λούκα Βιλντόζα. Η κλάση του είναι αδιαμφισβήτητη και η ικανότητα του να βάλει μεγάλα σουτ απέναντι σε άμυνα μπορεί να αποβεί καθοριστική. Το ball handling του Αργεντινού εχθές αποσυμπίεσε τον Γκραντ και βοήθησε την ανάπτυξη στην επίθεση των πρασίνων.

Εν κατακλείδι, πάμε για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και η αγωνία για το αποτέλεσμα της τριβής μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι λογική. Ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι δεδομένου ότι υπερέχει σε αυτοματισμούς και συνεργασίες στα μετόπισθεν, ειδικά όταν αγωνίζεται με πεντάδες που αποτελούνται από τον περυσινό κορμό. Αυτές είναι σημαντικές λεπτομέρειες που μπορεί  κρίνουν το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός έχει τον ενθουσιασμό του καινούργιου πρότζεκτ και τον αέρα της αλλαγής στα πανιά του. Ξέρει ότι είχε πολύ δουλειά μπροστά του και ότι ξεκινάει από διαφορετική αφετηρία, έχοντας ένα τελείως καινούργιο σύνολο. Επίσης διαθέτει  παίχτες με ισχυρή προσωπικότητα και σπουδαίο ατομικό ταλέντο, στοιχεία που μπορούν να κρίνουν μια κλειστή αναμέτρηση.

Είναι απλά η πρώτη μάχη σε μια απολαυστική σεζόν που τώρα ξεκινάει.

Bet Builder με Πόντοι Over 151.5 και Luca Vildoza Πόντοι 8+ σε απόδοση 2.58 στη Stoiximan

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα & με ασφάλεια.

Stoiximan.gr

Stoiximan.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Bet365.gr

Bet365.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Novibet.gr

Novibet.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Betshop.gr

Betshop.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Pamestoixima.gr

Pamestoixima.gr

""ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ""
ΕΠΙΣΚΕΨΗ

To Thelw novibet skin 350x1000 L

To Thelw novibet skin 350x1000 R